Regio

De stranden van Costa do Conde


De plaats Conde ligt aan de Zuidkust van Paraíba, 23 km van de hoofdstad João Pessoa. De gemeente is vooral bekend door de schoonheid van de stranden, die in het dorp Jacumã liggen.

 

De stranden van Conde beginnen in het Noorden, bij Praia de Gramame. Dit strand, aan de monding van de Gramame rivier, heeft huizen die gebouwd zijn door vissers en heeft een mooi uitzicht. De zandbank die voor de rivier ligt, vormt een goede omgeving om te zwemmenten de palmbomen geven schaduw voor degenen die willen  uitrusten. Dit is een strandparadijs, dat weinigen weten.

 

Naar het Zuiden komt dan Praia do Amor, gekenmerkt door kliffen die belemmeren de toegang tot het strand. Maar de moeilijkheid van de toegang geeft het voordeel van een bijna verlaten strand.


Daarna begint het strand van Jacumã en wordt gemakeerd door de Pedra Furada (een rots met een gat er in). Een legende zegt dat een paar die door de opening in de rots gaat voor eeuwig verliefd zullen zijn op elkaar. Dit strand heeft een paar strandtentjes die vanaf het dorp te bereiken zijn. Aan dit strand liggen ook vele vissersbootjes.

 

Jacumã strand grensd aan het strand van Carapibus. Hier is een 'maceió' (een klein zoetwatermeertje die uit mond in zee). Dit is een ander gewilde tussenstop. Carapibus heeft ook kliffen en verder, zuidwaarts, zijn de natuurlijke zwembaden bij laag water. Voor de kust ligt, op een rif, het beeld van een zeemeermin dat te zien is bij laag water.

 

Daarna komt Praia de Tabatinga. Dit strand heeft twee maceiós met kliffen en kokospalmen. Er zijn stukken met de open zee en baaien voor degenen die van rustige en ongerepte stranden houden.

 

Verder komt Coqueirinho, een populair strand. Er zijn verschillende strand tenten. Op het strand zijn vele kokospalmen en twee natuurlijke canyons, met gekleurde stenen. 


Met slechts 600 meter in lengte en met kliffen van een hoogte van maximaal 20 meter, is Tambaba het eerste strand voor naturisten aan de noordoostelijke kust van Brazilië. Door de beslotenheid van dit strand en de natuuurlijke bescherming is het heerlijk genieten. In het eerste gedeelte van dit strand kun je ook naar toe, maar dan gekleed. Dit strand heeft aan bijde kanten ook natuurlijke zwembadden.Endereço: Rua Mário F. Gominho s/nr.

Praia de Tabatinga, Conde - Paraiba

Brasil

Tel.: +55 83 988073740 Whatsapp

        +55 83 996574268 

E-mail: info@bemtevipousada.com

Copyright 2016 @ All Rights Reserved